Matkalukemista vol.2

Yann Martel: Life of Pi (Canongate, 2003)

 

Junamatkailun epäviralliseksi perinteeksi on jo muodostunut ostaa Tukholman centralstationilta joku pokkari matkaa viihdyttämään (matkalle päästyä on kirjoja vain kannettava mukana, ei siis enää akuuttia mahtumisahdistusta). Kööpenhaminaan muutettaessa kyseessä oli Jhumpa Lahirin kerrassaan erinomainen Främmande Jord, jota suosittelen varauksettomasti kaikille. Ihana oli se kirja (ja iski selvästi sopivaan elämänvaiheeseen lyhyen maastamuuton keskellä).

Tällä kertaa vuorossa oli Yann Martelin Life of Pi, joka voitti Man Booker -palkinnon vuonna 2002. Tartuin kirjaan ystävän suosituksesta, ja onneksi niin. Vaikka yleisesti pidän bookereista, en todennäköisesti olisi napannut opusta mukaan ilman kyseistä vinkkiä. Takakannen (todellakin aina luen ne) kuvailema ”mies ja tiikeri pelastusveneessä” ei nimittäin kuulostanut ihan omalta teekupilta.

Erityisesti on mainittava, että pidin paljon kirjan alkuosasta. Huomiot eläinten käyttäytymismalleista tai eri uskontojen luonteista irrottivat hymyn jos toisenkin junamatkan aikana. Lopussa olisi sen sijaan ollut mielestäni terävöittämisen varaa – jopa niin paljon, että välillä täytyi todella keskittyä keskittymään.

Voin kuitenkin välittää suosituksen eteenpäin. Uskoisin että kyseessä on hyvin monelle lukijatyypille sopiva kirja, jonka kerran aloitettuaan jaksaa lukea loppuun asti. Ja aina on hyvä lukea vähän lisää suvaitsevaisuudesta.

Advertisements

1 Comment

Filed under kirjat

One response to “Matkalukemista vol.2

  1. Minna Metsälä

    Otahan mukaan matkalle joulumaahan. Lahiria luin suosituksestasi ja pidin kovasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s