Museosuositus: Pukstaavi

Viime kesänä tein pitkään suunnitteilla olleen retken Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin. Olin vaikuttunut.

Suhteellisen pieniin näyttelytiloihin oli luotu kutsuva, harmoninen ja tasapainoinen näyttelykokonaisuus, jonka suunnittelussa kävijän osallistuminen ja aiheiden helppo lähestyttävyys kaiken ikäisille oli aidosti otettu huomioon.

Perusnäyttely oli kohtaamistani ensimmäinen, jossa esiteltävän asian (tässä kirjan) historia, valmistus, käyttö, nykypäivä, yhteiskunnallinen vaikuttavuus jne., oli onnistuttu esittämään itse huomion kohteena olevan esineen kautta – välttäen suuria tekstimääriä tai liian yleistäviä katsauksia lajityyppihistoriaan.

Verkkonäyttelyiden puolella on lisää kiinnostavaa tutustuttavaa: kaunis kokonaisuus runoilija Kaarlo Sarkian elämästä, ja Tarina-apteekki-niminen kokonaisuus oivallisena esimerkkinä verkkonäyttelyn toteutusmahdollisuuksista paikallishistorian saralla.

(Pukstaavista löytyvät myös mahtavat, Pekka Vuoren kuvituksilla varustetut säilytyslokerikot. Oletko Juice Leskinen, Sofi Oksanen vai Tove Jansson?)

Suosittelen lämpimästi tutustumista. Samalla reissulla voi halutessaan poiketa viereisessä Herra Hakkaraisen talossa – ainakin jos mukana on pieniä lapsia tai leikkimieltä, tai vaihtoehtoisesti halu kartuttaa kokemuksia lapsille suunnatuista kulttuurikeskuksista.

Advertisements

Leave a comment

Filed under arjen kuvat, museot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s