Klassikoita

Jostain syystä olen viimeisen puolen vuoden aikana lukenut muutaman klassikoksi laskettavan kirjan. Yleensä en ole lainkaan näin viitseliäs – kallistun enemmän suhteellisen tuoreen kaunokirjallisuuden puoleen, yleensä jonkun sellaisen ihmisen suosituksesta jonka makua (salaisesti) fanitan.

Nyt sohvapöydällä olivat yllättävät valinnat: ensin alkusyksystä Emily Brontën Humiseva harju (melko varhainen suomennos, en muista tarkkaa vuotta) ja viime viikolla Jane Austenin Pride and Prejudice (alkukielellä), jälkimmäinen erityisesti siitä syystä että on Saksa iso kielialue (ahkeraa käännöstyötä) ja siten Wuppertalin kirjakauppojen englanninkielisten kirjojen valikoima kovin vaatimaton.

2012-09-08 11.33.11

Harmitella ei kuitenkaan sovi. Hienoja lukukokemuksia – erityisesti Humiseva harju oli vaikuttava ja hyvin erilainen kuin odotin (yleissivistys, missä lienet). Totuuden nimissä kuitenkin pidin enemmän Austenista, joka oli samalla myös hyvää helpotusta Downton Abbey -tyhjiöön. Nyt on kirjatilaus vetämässä Book Depositoryn kautta, mutta kenties näiden esimerkkien rohkaisemana tartun jatkossa piirun verran helpommin myös niihin klassikoihin.

2012-12-02 16.26.19

Advertisements

1 Comment

Filed under kirjat

One response to “Klassikoita

  1. Pingback: Jatko-osa | frau Ylänen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s