Römisch-Germanisches Museum der Stad Köln

2012-12-06 14.03.16

Eli Kölnin kaupungin roomalais-germaaninen museo. Pakenimme museoon joulumarkkinoilla puhaltanutta hyytävää viimaa. Kauas ei tarvinnut kävellä, sillä museo sijaitsee aivan Kölnin tuomiokirkon kupeessa. Arkkitehtuuriksi oli valittu pelkistetty betonikuutio, oletettavasti juuri tuomiokirkon hyvin hallitsevaa siluettia kunnioittamaan. Sisätiloissa kontrasti roomalaisaikaisten jäännösten, modernien betoniseinien ja kumilattiamaton välillä oli ajoittain mielenkiintoinen, mutta kokoelmaa ajatellen toimi mielestäni pääosin hyvin.

2012-12-06 13.47.52

Kokoelmat oli asetettu esille samalla säntillisyydellä, kuin mitä saksalaisen historiankirjoituksen hakuteokset on laadittu. Tunkkaisuudelta pelasti kuitenkin perusnäyttelyn hyvin avoimeksi jätetty tila (väliseiniä ei ollut lähes lainkaan), ja mielestäni hyvin toimivat, kattoon kiinnitetyt ”yläteemakuutiot”, joiden avulla kerroksessa saattoi suunnistaa.

2012-12-06 13.52.26

Lisäksi esillä oli muutamia hyvin onnistuneita esimerkkejä säilyneen esineistön pohjalta tehdyistä rekonstruktioista (mm. roomalaisaikaiset vaunut) ja tietysti mielenkiintoisia yksityiskohtia. Luokassa roomalaishistoriaan keskittyvät museot ei Köln kuitenkaan paini kovin kovassa sarjassa. Harrastajille ja muutoin aihepiiristä kiinnostuneille varmasti vierailun arvoinen kohde, muille uskon Kölnin museokentän tarjoavan viihdyttävämpiäkin kohteita.

2012-12-06 13.50.38

Advertisements

Leave a comment

Filed under kulttuurihistoria, museot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s