Residenz Würzburg

Viimeinen lyhyt vilkaisu Würzburgin kohteisiin. Residenz Würzburg päästiin katsastamaan lähtöpäivän aamuna. Ruhtinaspiispojen (mikä mahtava ja nykyihmiseltä hieman mielikuvituksen venyttämistä vaativa titteli) asuinpalatsiksi rakennettu kokonaisuus kuuluu UNESCON maailmanperintökohteiden listalle ja oli aikoinaan varsin merkittävä hallintokeskus. Itse rakennuksen erikoisuuksiksi mainitaan muun muassa suuri, holvaamaton porraskäytävä ja kyseisen portaikon kattoa peittävä suuri fresko.

Näin kuvantutkijan näkökulmasta mielenkiintoista eivät niinkään olleet freskojen koot (toki vaikuttavia sinänsä), mutta aiheet ja esitystavat sen sijaan jaksoivat pitää mielenkiintoa yllä. Erityisesti itseäni kiehtoivat tavat, joilla eri mantereita oli pyritty teoksissa merkitsemään. Alligaattorit, kamelit, hevoset, koirat ja norsut toistuivat omien maanosiensa merkkeinä useissa osissa palatsin koristeluja, gobeliineja tai freskoja.

Maininta vielä kauniille palatsipuutarhalle ja vierailupäivälle sattuneelle keväiselle auringonpaisteelle, sekä kertakaikkisen oivalle läheiselle kahvilalle (hyvä kahvila on ainoa oikea päätös kaikenlaiselle päiväsaikaan tapahtuvalle kulttuuri-intoilulle).

Advertisements

Leave a comment

Filed under arjen kuvat, kulttuurihistoria, museot, taide

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s