K20

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen

2013-01-09 14.54.58

Lieneekö sateisella päivällä ja väsyneillä jaloilla ollut osuutta asiaan, mutta K20 tuntui K21 jälkeen lievästi ilmaistuna pettymykseltä. Pujahdin sadesumusta sisään matalakattoiseen museoaulaan, enkä kylttien lukemisen jälkeenkään ollut aivan varma mihin suuntaan edetä. Ajoin lopulta hissillä ylös ja aloitin ylimmästä kerroksesta (hyväksi havaittu taktiikka erityisesti kokoelmamuseoissa – alaspäin on aina jotenkin mukavampi edetä).

2013-01-09 14.32.10

K20 -museon kokoelmat itsessään ovat varsin vaikuttavat, ja joukkoon mahtui paljon suuria nimiä 1900-luvun taidekentältä. Ripustus ei ollut kovin uskalias tai luova, mutta suurten näyttelysalien maitolasinen, ikään kuin teltan huipun muotoon kaareutuva katto (harmillisesti ei kuvia) sen sijaan miellytti omaa silmääni (samalla kun se on varmasti rajoittanut luovuuspuuskia).

2013-01-09 14.31.37

Kierreltyäni tovin perusnäyttelyä päätin suunnistaa takaisin aulaan etenemisvinkkien toivossa. Turhaan: pian totesin että kai tämä on tässä, ainoa mahdollinen suunta oli jo käyty katsomassa eikä muita näkynyt. Myöhemmin selvisi että olin ollut juuri näyttelyvaihdon aikaan liikkeellä (en huomannut tästä mitään mainintaa itse museossa), kenties siksi pois lähtiessä käteen jäi vain lievän kummastunut olo.

Advertisements

1 Comment

Filed under museot, taide

One response to “K20

  1. Pingback: Einfach und elegant | frau Ylänen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s