Literaturhaus München

Perinteisen museoaloituksen jälkeen lähdin tutustumaan Münchenin kirjallisuustaloon, jossa järjestetään näyttelyiden lisäksi erilaisia tapahtumia. Tällä kertaa esillä olleen Thomas Mann Kuolema Venetsiassa 100 vuotta -näyttelyn suhteellisesta pienuudesta päättelin, että ydintoiminta on todennäköisesti enemmän tapahtumien puolella.

2013-01-29 11.14.25

Itse näyttelylle täytyy kuitenkin antaa kovasti kiitosta. Vaikka tilaa oli melko vähän, oli se käytetty hyvin ja oivaltavasti. Erityisesti pidin eri tasoihin ripustetuista kangasprinteistä ja videoheijastekankaista, jolla tilaa oli ryhmitetty ilman esimerkiksi sermeistä helposti aiheutuvaa tunkkaista vaikutelmaa.

2013-01-29 11.20.15

Näyttelyyn oli lisäksi tehty todella perusteellinen ääniopastus, joka kuului pääsylipun hintaan. Kokonaisuus oli myös selkeästi suunniteltu ääniopastuksen varassa tutustuttavaksi, vaikka joitakin tekstejä löytyi myös printtimuodossa. Miinusta kuitenkin hieman vaihtoehtojen rajoittumisesta vain saksankielisiin opasteisiin. Vaikka jo auttavalla kielitaidolla sai aiheesta jotain irti, olisin ajatellut Literaturhausin profiiliin kuuluvan oman alan esittelyn myös muilta kielialueilta saapuville. Näyttely- ja tapahtumatarjonnan näkee sopivasti netistä, joten jos esillä oleva aihe kiinnostaa ja kieltä osaa jonkin verran kannattaa paikan päällä poiketa.

2013-01-29 11.03.52

Advertisements

Leave a comment

Filed under kirjat, kulttuurihistoria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s