Kirjakimara

Matkustaessa tulee luettu. Parempien arvioiden puutteessa lyhyitä lauseluonnehdintoja joistakin (jokseenkin) vastikään läpi kahlatuista.

 

Jeffrey Eugenides: The Mariage Plot

Ei aivan niin ihastuttava kuin mahtava Middlesex, mutta ihanan upottavaa luettavaa siitä huolimatta. Pitää sisällään myös symppiskuvauksen semiotiikan saapumisesta 80-luvun yhdysvaltalaisopiskelijoiden keskuuteen ja oivaltavaa ajankuvaa (meidän laillamme) moderniksi ja edistyneiksi itsensä mieltävän sukupolven kiinnittymisestä tiettyihin konservatiivisiin konventioihin.

2013-02-28 23.11.23

 

Tove Jansson: Kuuntelija

Ihastuttava novellikokoelma, jota lukiessa haluaa oikeastaan kuvitella itsensä pittoreskiin saaristolaismökin tuulenpieksemille kallioille riippukeinuun, tai vaihtoehtoisesti korean kartanon takan eteen syysmyrskyn riehuessa ulkona.

2013-03-28 14.30.40

 

Ainta Nair: Ladies Coupé

Kamalasta chick lit -kansivärityksestä huolimatta kelpo luettavaa intialaisesta nykykirjallisuudesta kiinnostuneille. Nair kysyy voiko nainen Intiassa tuntea elävänsä täyden ja kokonaisen elämän ilman miestä ja avioliittoa? Kuvaus siitä, miten perhe- ja sukukeskeisessä kulttuurissa neuvotellaan oma tila risteävien käsitysten keskelle.

2012-11-19 15.00.15

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under kirjat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s