Lasten kaupunki Sederholmin talossa

Valloittava Lasten kaupunki on kotiutunut Sederholmin taloon. Nettisivuilta löytyvä mainoslause Helsingin historiaan tutustumisesta ”elämyksellisesti omin käsin” ei kerrankin ollut liioittelua. Vierailulla olleet lapset leikkivät innoissaan niin 1970-luvun mummolassa kuin 1930-luvun kansakoulun tiloissa ja aikuiset kipittivät sukkasillaan kiltisti perässä. Useissa esitysratkaisuissa mieleen tuli Herra Hakkaraisen talo Sastamalassa. Mittakaava on kummassakin tuotu onnistuneesti lasten tasolle – aikuiset varokoot matalia oviaukkoja ja kyykistelkööt esinevitriineihin nähdäkseen – niin kuin lapsille suunnatussa kokonaisuudessa on paikallaankin.

2013-05-24 14.49.36

Suuri plussa pääsymaksuttomuudesta (Helsingin kaupungin museoille yhteisesti kiitos) ja matalan kynnyksen kulttuuriperintötutustumiskohteen luomisesta kalliin ja arvokkaan kaupunginosan keskelle. Ohjelmaa näytti tarjolla olevan jos jonkin laista ja lasten kanssa liikkumista oli helpotettu muun muassa tarjoamalla tila omien eväiden syöntiin. Ennen kaikkea käyttäjien pääkohderyhmä näytti viihtyvän hyvin ja ottavan tiloista kaiken irti: mahtavaa museokasvatusta siis!

2013-05-24 14.53.00

Advertisements

2 Comments

Filed under kulttuurihistoria, museot

2 responses to “Lasten kaupunki Sederholmin talossa

    • Haa, kappas vain! Tuo perheiden monimuotoisesta historiasta kertova osio oli myös omaan mieleeni. Tuntuu että tällä hetkellä sitä ei voi liikaa korostaa kaiken “ydinperhe nyt ja aina” -retoriikan rinnalla. Hyvin siis ajateltu museolta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s