Kirjallisuuspyhättö

Maastrichtin vierailu alkoi onnellisissa merkeissä, kun ensimmäisten käyntikohteiden joukossa oli kirjakaupaksi muutettu vanha dominikaanikirkko vanhan kaupungin keskustassa. Konsepti toimi niin ajatuksellisesti kuin visuaalisestikin, tunnelma oli ihana ja saattoivatpa kirjallisuuden ystävät viettivät aikaa myös (ex-)kuoriin sijoitetussa kahvilatilassa kirjojen ja lehtien äärellä.

2013-06-24 13.13.14

(Onko kuori enää kuori jos kirkko ei enää ole palvontapaikka? Opin myös, että katolisella kirkolla on olemassa tietty kaava kirkon poistamiseksi pyhien paikkojen joukosta, jotta se voidaan ottaa muuhun käyttöön. Miten mahtaa olla muiden kirkkokuntien laita?)

Vielä astetta parempi olisi ollut kirkon muuttaminen tiedonjanoa maksuttomasti sammuttavaksi kirjastoksi, mutta ehkä sitten oltaisiin jo liian lähellä täydellisyyttä. Mielenkiintoista oli myös päästä katsomaan kirkkorakennusta totutusta poikkeavasta kulmasta: keskilaivan toisen kerroksen korkeudelta. Hieman parempia kuvia löytyy vaikkapa tämän linkin takaa.

2013-06-24 13.53.03

Advertisements

Leave a comment

Filed under kirjat, kulttuurihistoria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s