Pergamonmuseum

Kronologisesta raportointitavasta johtuen nokkela bloginlukija on varmasti jo huomannut Berliinin museokenttään tutustumisen alkaneen logiikalla ”pakolliset alta pois”. Huoli pois, varastossa on myös jotain vähän omaperäisempiäkin kohteita fiilisteltäviksi – ensin kuitenkin sukellus museosaarelle.

 2013-07-16 12.00.17

Antiikkikokoelmat, lähi-idän museon ja islamilaisen taiteen museon kattonsa alle sulkeva Pergamonmuseum on valtavan remontin kourissa – varsinaisesti muutostyöt vaikuttavat koko Museumsinseliin (havainnekuvia täältä). Vaikka lähes puolikas museosta oli poissa käytöstä ja sisäänkäynti vaikeutunut, ei yleisön kiinnostus osoittanut hiipumista: must-see -kohteiden etu ja haitta. Poikkesimme katsomaan erikoisnäyttelyn Uruk – 5000 Jahre Megacity / Years of Megacity, joka oli hyvin tehty ja tungoksesta kärsivä. Väkimäärälle on tehtävissä vain vähän, joten tyydyn kehumaan sopivan mittaiseksi tiivistettyjä tekstejä ja ennakkoluulotonta graafista suunnittelua.

 2013-07-16 12.25.25

Yläkerrassa sijaitsevat islamilaisen taiteen museo oli myös vaikuttava – oli mukava huomata että remontin myötä sen kokoelmille avautuvat tulevaisuudessa paremmat tilat. Erittäin jännittävä tulee olemaan Museumsinselin suurhankkeen lopputulos, jonka toivottavasti pääsee vielä joskus katsastamaan. Kyse ei ole mistään pienestä, UNESCO-kohteen maaperällä toteutettavasta projektista, vaan samalla vedetään selvästi tulevaisuuden korjausrakentamisen ja kokoelmien perusnäyttelyiden suuntaviivoja – kehitystä mielenkiinnolla siis seuraten.

Advertisements

Leave a comment

Filed under kulttuurihistoria, museot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s