Poikkea kivijalkakirjakaupassa!

Saksassa asuessa – puutteellisella kielitaidolla varustettuna – yksi harmittava asia on kirjojen saatavuus, tai oikeammin sen puute. Erityisesti kaipaan Turun pääkirjaston leppoisaa ja aina yhtä virkistävää tunnelmaa, mutta myös kirjakauppojen ihanaa suomenkielistä valikoimaa. Kuluneen vuoden aikana on tullut liian usein turvauduttua Amazonin palveluihin (Amazon itsessään täyttää palvelufunktionsa varsin hyvin, mutta erityisesti kirjoja on mielestäni syytä ostaa ensisijaisesti kirjakaupoista, jos niiden haluaa vielä tulevaisuudessakin olevan olemassa).

 2013-07-17 16.09.02

Berliinissä ehdin onneksi poikkeamaan muutamassa kohtuullista englanninkielistä valikoimaa ylläpitävässä kivijalkakirjakaupassa. Kuvassa veikeästi kulahtanut Another Country, joka on erinomainen vierailukohde niin lyhyelle kuin pitkällekin kaupunkivisiitille. Kirjoista suurin osa on käytettyjä, ja osan voi myös pientä maksua vastaan lainata – matkalukemista ilman laukkuun ilmestyvää lisäpainoa.

Yleisesti ottaen todettakoon: kirjan ja kirjallisuuden ystävä, poikkea kivijalkakirjakaupassa! Hyllyjen välissä harhailun tunnelmaa ei nettishoppailu päihitä.

Advertisements

Leave a comment

Filed under kirjat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s